Onze Academie

Agenda Voorjaar 2017


Microscopietraining in april

Bij het volgen van deze training met twee leerkrachten (250 euro), krijg je 4 microscopen met toebehoren (twv 600 euro) helemaal GRATIS! Inclusief lesmateriaal voor leerling en leerkracht van Biologie Plus. Een bizarre aanbieding zoals je leest; dankzij de firma Neopta die de microscopen beschikbaar wil stellen aan het basisonderwijs. Een aantal collega’s hebben zich al aangemeld en er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar:
Dinsdag 4 april van 16.00 – 18.00 uur op Het Kleurrijk of woensdag 12 april van 14.00 – 16.00 uur bij Kade 40 in Vlaardingen.
Aanmelden kan bij Sandra van der Marel van TechNetkringNWN via onderwijs@technetkringnwn.nl.

Schilderkunst van de Gouden Eeuw – docentenmiddag in het Mauritshuis op 12 april

Een toelichting op de educatieve programma’s en diverse workshops voor onder- en bovenbouw, van 14.30 tot 17.00 uur.

Wilt u van deze speciale gelegenheid gebruik maken om het Mauritshuis (Plein 29 Den Haag) te bezoeken? Vul dan onderstaande gegevens in en stuur deze e-mail door naar primaironderwijs@mauritshuis.nl. Deelname is gratis. Naam school: Plaats: Aantal personen groep 1-4: Aantal personen groep 5-8 (Graag aanmelden voor 6 april. Maximaal 6 docenten per school.)

‘Breinkennis voor Onderwijs ‘ op 10 mei

Een dag lang verdiepen in Breinkennis en deze direct vertalen naar je eigen praktijk. Dat is wat centraal staat op deze verdiepingsdag. Deelnemers aan deze dag verwerven inzichten in de bouw en werking van het menselijk brein in ontwikkeling. Relevante gegevens uit hersenonderzoek kunnen vervolgens worden gebruikt in allerlei georganiseerde leerprocessen. Deelnemers ontwerpen hiermee Breinbewust Onderwijs. De opgedane kennis kan onder meer gebruikt worden bij: ontwerp van betekenisvolle leerarrangementen 21st century skills; leerplan- en/of curriculumontwikkeling of ontwerpen van onderwijs. Deze dag wordt georganiseerd op:

Woensdag 10 mei van 9.00  tot 17.00 uur voor meer informatie klik hier. Direct aanmelden kan door een mail te sturen naar info@primoschiedam.nl.

Kenniskring ’t Jonge Kind’ op 10 mei

Wij zouden graag zien dat alle Primoscholen vertegenwoordigd zijn. Dus ligt jouw hart bij ’t Jonge Kind en wil je je kennis met ons delen? Op woensdag 10 mei ben je van harte welkom van 13.30 uur tot 15.00 uur op De Taaltuin. Meer weten? Neem contact op met Eline Stijger (e.stijger@primoschiedam.nl) of Patrick Heuchemer (p.heuchemer@primoschiedam.nl).

 ‘Primo’s got Talent’ op 31 mei

Altijd al een keer in de schijnwerpers willen staan? Grijp dan nu deze kans om op te treden voor al je collega’s! Geef je op voor bijvoorbeeld een muziek-, dans-, voorlees-, buikspreek-, goochel- of stand-up act of iets heeeeel anders, bij: Primo’s got Talent!

Woensdag 31 mei gaan we op De Peperklip vanaf 13.30 weer los tijdens de ‘Lunch-Entertainment-Show’ voor & door collega’s van de Primo scholen. Daarbij is het natuurlijk ook gewoon leuk om elkaar tijdens een informeel samenzijn weer eens te zien, een soort Primo en meet & greet dus. Tickets à €10 voor zowel ‘artiesten’ als publiek zijn verkrijgbaar vóór aanvang van de Show, dit is dus inclusief de overheerlijke lunch. Meld je aan bij Jetta (j.hulshoff@primoschiedam.nl) of Robert (r.streunding@primoschiedam.nl) Lees meer…

Netwerkmiddag ‘Parels van Schiedam’ op 31 mei

Op 31 mei 2017 organiseert het Natuur- en Milieu Educatie Centrum in samenwerking met Stichting Mooi Werk de jaarlijkse netwerkmiddag in het kader van Parels van Schiedam. Vanaf deze datum is ook het aanbod van Parels van Schiedam geactualiseerd. De middag zal plaatsvinden op een prachtige locatie, namelijk het Natuur- en Milieu-Educatie Centrum op de Harreweg in Schiedam. De middag zal in het teken staan van vraaggericht werken, je kunt in gesprek gaan met de educatieve instellingen en vragen rondom cultuuronderwijs neerleggen bij de juiste partijen in Schiedam

Tevens zullen er leuke workshops plaatsvinden, waar je inspiratie kunt opdoen voor je lespraktijk en  inzicht krijgt in het culturele en natuur- en milieu-educatieve veld. Het programma met tijden volgt nog. Aanmelden bij Renske@stichtingmooiwerk.nl

Talentenmiddag 7 juni

Meer informatie volgt.