logo jongleren
Nieuws

De schoolschrijfster

Geplaatst op: 12 februari 2018

Basisschool de Peperklip heeft een schoolschrijver!

Op basisschool de Peperklip is vanaf 25 januari een Schoolschrijfster! Sanne Rooseboom, onder andere bekend van de kinderboeken Jippie! Een humeurig sprookje en Het Ministerie van Oplossingen, zal een half jaar de Schoolschrijfster van de Peperklip zijn!

Door: Kitty Rijkers, Taalcoördinator en MT lid De Peperklip


Sanne zal in elke groep een inspirerende les geven en de groepen 5 krijgen wel tien lessen! Na deze tien lessen kunnen een aantal kinderen uit groep 5 in een Boekenwurmengroepje komen die dan vijf keer bij elkaar komen om een heus boek te maken.

Wat is een Schoolschrijver?
Een schoolschrijver is een kinderboekenschrijver die elke week op school komt. De Schoolschrijver komt van alles doen: voorlezen, vertellen, samen verhalen en gedichten schrijven, en over boeken praten. Met De Schoolschrijver wordt de taalles een spannend avontuur!

Waarom komt De Schoolschrijver op school?
Lezen is een goede manier om de wereld te ontdekken. Wie met plezier leest, komt gemakkelijker mee op school en vergroot uiteindelijk zijn (of haar) maatschappelijke kansen. Schoolschrijvers delen hun liefde voor verhalen en creatief schrijven en maken kinderen enthousiast voor de magie van taal.

Niet alleen voor kinderen
De schoolschrijver is er ook voor ouders en leerkrachten. Ouders kunnen de Schoolschrijver alles vragen over taal: bijvoorbeeld hoe je spannend voorleest, of welke kinderboeken er passen bij jouw kind. Aan de leerkrachten geeft de Schoolschrijver tips voor creatief taalonderwijs.

Hoe komen de kinderen in contact met de Schoolschrijver?
Sanne zal elke donderdag op de Peperklip aanwezig zijn om les te geven. Ook heeft zij naast de schoolbibliotheek een tafel waar ze op vaste tijden zit, zodat de leerlingen haar daar kunnen opzoeken om met haar te praten over boeken of zelfgeschreven verhalen. De zelfgeschreven verhalen kunnen de leerlingen ook op andere dagen in de speciale Schoolschrijversbrievenbus doen en dan zal Sanne feedback geven op het verhaal.