logo jongleren
Nieuws

Windas wint prijs Van Gogh Museum

Geplaatst op: 20 juni 2017

De leerlingen van de Xtra-groep uit groep 8 van basisschool Het Windas in Schiedam zijn trots! Het Van Gogh Museum in Amsterdam koos hun prentenboek als meest originele inzending van een scholenprijsvraag rondom twee in 2002 gestolen kunstwerken die onlangs in het museum zijn teruggekeerd. Als beloning nodigde het museum de prijswinnaars en hun klasgenoten uit voor een exclusieve rondleiding. Vrijdag 12 mei vertrokken de kinderen naar Amsterdam om daar met eigen ogen de kunstwerken van Van Gogh bewonderen en nóg meer te weten te komen over de kunstschilder in wie zij zich de afgelopen weken hebben verdiept.


De opdracht van het Van Gogh Museum sluit goed aan bij het verrijkingswerk waar de Windas-Xtra groepen zich iedere week een dagdeel mee bezig houden. De kinderen uit de bovenbouw groep verdiepten zich in Van Gogh, de in 2002 gestolen werken ‘Zeegezicht bij Scheveningen’ en ‘Hervormde kerk in Nuenen’ en maakten daar een spannend verhaal bij. Dat verhaal verwerkten ze in een zelfgemaakt prentenboek. Ook de Windas Xtra-groep met leerlingen uit groep 4, 5 en 6 deed mee aan de prijsvraag.

Zij haalden Vincent van Gogh naar 2017 door vijf beroemde werken, waaronder ‘De aardappeleters’ en ‘Portret van Camille Roulin’, met kostuums en digitale fotografie zo goed mogelijk na te maken. Zij hebben de prijsvraag helaas niet gewonnen, maar mochten wel met groep 8 mee naar het Van Gogh Museum.

Alle leerlingen uit groep 8 kregen voorafgaand aan het bezoek een extra les over Vincent van Gogh, zodat ook de kinderen die niet in de Windas Xtra-groep zitten, goed voorbereid naar het museum gingen.


 

vangogh