logo jongleren
Nieuws

Kunstkracht in de Leerkracht

Geplaatst op: 10 juli 2018

Vind jij het belangrijk dat je leerlingen naast taal en rekenen ook talent kunnen ontplooien op het gebied van muziek, beeldende vorming of erfgoed? Wil je daarbij niet alleen steunen op vakkennis van kunstvakdocenten? Misschien heb je dan interesse om als leerkracht meer kennis en vaardigheden op te doen. Komend schooljaar organiseert Mooi Werk in het kader van Cultuureducatie met Kwaliteit verschillende bijscholingsactiviteiten.

Door Erik van Duijvenbode, Stichting Mooi Werk.


In de cursus slaggitaar leer je meerdere basisgrepen, waarmee je in de klas met je leerlingen liedjes kan begeleiden. Erg fijn voor het groepsgevoel en als energizer tussendoor.

Heb je iets met beeldende kunst? Doe dan mee met een kunstfietsroute. Al fietsend door Schiedam stoppen we bij kunstwerken in de openbare ruimte, waar je misschien al zonder blikken of blozen bent langsgereden. Een kunsthistoricus vertelt over de achtergrond van het werk, de kunstenaar en de omgeving. Zo komt het kunstwerk tot leven.

Als je een rol wilt spelen bij het inbedden van kunst en cultuur op je school volg dan de cursus interne cultuurcoördinator. De cursus gaat in september van start en geeft je handvatten om een plan van aanpak te schrijven en je collega’s te motiveren bij het uitvoeren van de plannen rond cultuuronderwijs. In de cursus ontwikkel je een referentiekader rond kunst- en cultuureducatie en leer je de culturele omgeving beter kennen door het bezoeken van culturele locaties.

Ook kun je komend schooljaar weer omfietsen voor één van de cultuureducatiecafés bij Mooi Werk. Hier doe je inspiratie op voor je eigen lespraktijk door sprekers met een vernieuwende blik op de plek die kunst en cultuur verdient in het onderwijs.

Agenda

04 september 16.30 – 17.30u Start cursus slaggitaar

05 september 14.00-16.30u Kunstfietsroute (andere data op aanvraag)

12 september 13.30-15.00u Ontwikkelbijeenkomst Parels van Schiedam voor ICC’ers en educatoren

19 september 13.00-17.00u Kick-off wijkcultuurklassen icm wijksportvereniging Nieuwland

26 september 14.00-17.00u Start ICC cursus (scholing tot interne cultuurcoördinator)

15 november 16.00-17.30u Cultuureducatiecafé

Mail Renske Dzon of Erik van Duijvenbode voor meer informatie of om je aan te melden voor een activiteit.

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief Parels van Schiedam. Je ontvangt dan om de maand informatie over kunst- en cultuureducatie op en voor de scholen in Schiedam.

Het project Cultuureducatie met Kwaliteit wordt financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Schiedam en het Fonds voor Cultuurparticipatie. Kunstgebouw en KADE40 zijn partners bij de uitvoering.​

​Foto Look Boden – Nieuwe lichting ICC’ers met hun certificaat in het Stedelijk Museum Schiedam