logo jongleren
Nieuws

Regionale flexpool van start

Geplaatst op: 23 juni 2017

Op woensdag 10 mei is de samenwerkingsovereenkomst met elf schoolbesturen in Rotterdam-Rijnmond ondertekend om vanaf 1 augustus samen te werken in het Mobiliteitscentrum Primair Onderwijs oftewel ‘MCPO Rijnmond’.


 


De schoolbesturen bundelen de krachten. Samen nemen zij strategische stappen om de krapte op de arbeidsmarkt, de personele gevolgen van de Wet werk en zekerheid en de hoge werkdruk en ziekteverzuim in het onderwijs het hoofd te bieden.

Peter Jonkers: “Een mooi voorbeeld van samenwerken en wat je kunt doen als je krachten bundelt. Ik kijk uit naar de samenwerking.”

Mobiliteit en flexibiliteit

Vanuit het MCPO Rijnmond richten de elf schoolbesturen een gezamenlijke flexpool in, die wordt beheerd in een digitaal systeem VervangingsManager. De scholen van de deelnemende besturen zijn zo verzekerd van voldoende beschikbaarheid van vervangende leerkrachten en onderwijsassistenten. De eigen leerkrachten kunnen vanuit de gezamenlijke flexpool worden ingezet voor korte of langdurige vervanging bij alle scholen van alle deelnemende besturen. Zij blijven in dienst van hun eigen schoolbestuur en kunnen profiteren van de voordelen van een vaste baan in combinatie met vrijwillige mobiliteit en flexibiliteit.

 


Instroom

Het MCPO Rijnmond zorgt voor de schoolbesturen ook voor de werving en inzet van jonge talentvolle of ervaren herintredende leerkrachten. Zij kunnen via de flexibele schil van het MCPO Rijnmond voor kortdurende vervangingen bij alle deelnemende schoolbesturen werken. Via de online vacaturebank van het MCPO worden leerkrachten en onderwijsassistenten actief geïnformeerd over vacatures van alle schoolbesturen. Zo wordt de instroom, doorstroom en mobiliteit van medewerkers gestimuleerd.

 

Deelnemende schoolbesturen

De deelnemende schoolbesturen zijn: Stichting Primo Schiedam en SIKO in Schiedam, Stichting UN1EK, Stichting Wijzer, Avonturijn en NBOB Jenaplan in Vlaardingen, SKO Maasland en De Kralingsche School, de Van Oldenbarneveltschool, de Van Brienenoordschool en De Wissel in Rotterdam.