logo jongleren
Nieuws

Mindfulness & kleuters

Geplaatst op: 29 oktober 2018

De kenniskring ’t Jonge Kind was benieuwd naar de mogelijkheden van Mindfulness met kleuters. Een trendy begrip tegenwoordig, maar wat is dit nu precies en kunnen wij dit ook inzetten bij jonge kinderen. Getipt door een leerkracht van Loep werd Dave Hoppema uitgenodigd om op 3 oktober een workshop van een uur te geven.

Door: Eline Stijger (leerkracht OBS Het Startblok) en Nichola Capel (redactie)


Tijdens de workshop werden er verschillende oefeningen gedaan, waarvan twee specifiek om samen met de kleuters te gaan doen:

  1. Een verhaal voorlezen waarbij de kleuters bewust hiervoor gaan zitten en met hun hand op de buik de ademhaling controleren.
  2. In een kring gaan staan en denken aan een aardige opmerking van een persoon, zelf iets aardigs voor deze persoon bedenken en dan de kring inblazen.

Eline heeft de oefeningen nog niet gedaan en de kenniskring merkt op dat zij een uur te kort vonden en graag meer willen weten over mindfulness, zodat zij dit vanuit eigen ervaring kunnen gaan delen met de kinderen. Vanuit de Primo Academie wordt een training georganiseerd in het voorjaar voor geïnteresseerden.

De Kenniskring ’t Jonge Kind komt een paar keer per jaar bij elkaar. Woensdag 9 januari om 13.30 is de kring te gast bij Singel 5 en is het thema: Zorg kids.  Wil je meer weten over het thema ‘Zorg kids’ of werk je in de onderbouw en heb je belangstelling om aan te sluiten bij de Kenniskring, neem dan contact op met Eline Stijger, e.stijger@primoschiedam.nl.