logo jongleren
Nieuws

Personeelsadviseur: Liza

Geplaatst op: 11 februari 2019

Graag stellen wij onze nieuwe personeelsadviseur aan jullie voor: Liza Sloot. Liza is recentelijk gestart bij Primo en mogelijk komen jullie elkaar tegen bij de schoolbezoeken die zij nu maakt.

Door de redactie


Wie is Liza?

Liza is 49 jaar, getrouwd met een samengesteld gezin van twee zoons (21 en 15 jaar) en woont in Schiedam. Begonnen in de salarisadministratie en boekhouding bij een drogisterijconcern, heeft zij de afgelopen 18 jaar bij Un1ek (onderwijs & opvang) gewerkt. Eerst bij de salarisadministratie en afdeling plaatsing en planning om vervolgens door te stromen naar de afdeling Personeelszaken, waar zij is doorgegroeid naar personeelsadviseur. Juist de diversiteit in werkzaamheden geven Liza energie, hoe breder, hoe leuker, aangezien zij aangeeft lastig in een hokje te passen. Liza: “Ik vind alle aspecten leuk, de creativiteit, communicatie, verbindingen leggen, intern tussen afdeling en tussen de scholen.”

Je bent nu begonnen met een rondje langs de scholen, wat valt je nu al op aan de Primo organisatie?

” Enthousiasme en trotsheid!  De mooie inrichting bij De Singel, de krakende vloeren bij De Peperklip, de ruime lokalen van Het Startblok en het hartelijk begroet worden op De Klinker waar onze oudste zoon negen jaar geleden zijn eind musical had. Iedere school heeft zijn charme en ik voel mij welkom. Dit geldt ook bij de collega’s op kantoor.”

Welke ambities heb je voor Primo? Wat wil je komend jaar oppakken?

” Onderwijs en het bedrijfsleven staan ver uit elkaar dat heb ik de afgelopen jaren wel ervaren. Denk hierbij eens aan de cao, daar is bijna niet mee te werken zo strak is alles omschreven daar maak ik mij zorgen over, ik zou veel liever zien dat we meer gaan werken vanuit vertrouwen en open zijn naar elkaar.

Natuurlijk ook werkdruk in combinatie met het leraren tekort. Dit is helaas niet zomaar 1,2,3 op te lossen en zal een investering van ons allen vragen. Als we over een jaar een marktpositie hebben bereikt waarbij  toekomstige collega’s bewust kiezen voor Primo als werkgever dan hebben we gezamenlijk een mooi doel bereikt. Ik benadruk hier gezamenlijk daar ik de input van de leerkrachten nodig heb… goed onderwijs doen we met elkaar!”

De afdeling personeelszaken van Primo werkt nauw samen met Wijzer in Opvang & Onderwijs en zijn bereikbaar via pz@primoschiedam.nl of telefonisch op 010 5937458.