logo jongleren
Opinie

Recht uit het hart

Geplaatst op: 24 januari 2019

 

In deze nieuwe rubriek kan iedereen een stuk plaatsen over wat hem of haar bezighoudt. Dit is de eerste bijdrage: over de school waar iedere leerkracht graag deel van zou moeten willen uitmaken!

door Monique Moolenaar  


Ik val maar meteen met de deur in huis: ik vind het vervelend vind dat Loep last heeft van een hardnekkig vervelend imago. Dat werkt storend voor iedereen die betrokken is bij deze leuke school in Groenoord. Een school die een geweldig goed en inspirerend onderwijsconcept in een nieuw IKC-gebouw gaat neerzetten. Een ontwikkeling waar menig (beginnende én gevorderde) leerkracht graag deel van zou moeten willen uitmaken. Dit is een school waar uitdagingen liggen, en waar je er als leerkracht enorm toe doet! Een positieve benadering, pedagogisch tact en zelfontwikkeling is een ‘must’. Je wordt hier dus uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen. Hoe mooi is dat?

 

“Dit is een school waar je het beste uit jezelf haalt en je er als leerkracht enorm toe doet!”

 

Juist nu, in deze tijd van schaarste wat betreft leerkrachten, hoop ik dat deze woorden over Loep jou over de streep kunnen trekken om gewoon eens langs te komen. Om simpelweg zonder oordeel te luisteren, te kijken, te ervaren en te voelen hoe wij thematisch en onderzoekend leren een plaats hebben gegeven binnen deze uitdagende wijk in Schiedam. Horen vertellen over en het zelf zien van de bouwtekeningen van het IKC kunnen je ook helpen te reageren op vacatures, dacht ik zo.

 

Een plaatsje in het hart

Ikzelf heb ruim vijftien jaar fantastisch leerzame ervaringen kunnen opdoen binnen Loep in vrijwel alle groepen. In die jaren heb ik niet alleen de bebouwing rondom de school zien veranderen, maar binnen de school ook de visie, de werkwijze, de naam (van ‘de Troubadour’ naar Loep), de collega’s, de populatie en niet te vergeten de kinderen. Ik schat dat ik zo’n 200 tot 250 beginnende pubers heb ik zien vertrekken. Jonge mensen die je klaar ziet zijn voor de grote vernieuwende stap naar het VO, en die een allemaal een plaatsje in mijn hart hebben gekregen. Kinderen waarmee ik samen iets heb ervaren en beleefd en voor wie ik soms nét even iets meer kon zijn als het allemaal even ‘lastig’ was thuis.

Welkom!

En sinds twee jaar zijn we ook nog eens een School in Opleiding die aandacht heeft voor de beginnende leerkrachten van de toekomst. We beginnen een lerende omgeving te worden met aandacht voor elkaars kwaliteiten. Een team dat de verfrissende ideeën van jonge leerkrachten zeker zal omarmen en deze ook echt nodig heeft.   

Meedraaien met onze vernieuwde horizon vraagt dus misschien wel iets van jou. Annemieke Jeene (directeur) zal je zeker een welkom gevoel geven.  

Bekijk de meest recente vacature

 

Heb jij ook hartenkreet die je graag via deze rubriek met collega’s wilt delen?
Laat het ons weten door een e-mail te sturen naar n.capel@primoschiedam.nl.