logo jongleren
Nieuws

Vraag de Thuiskrant aan voor jouw klas

Geplaatst op: 9 april 2020

De Bibliotheek Schiedam, DOCK, Gemeente Schiedam en de Kleine Ambassade slaan de handen in één en maken een Kinderthuiskrant voor alle basisschoolleerlingen in de groepen 6 t/m 8. De Kinderthuiskrant Schiedam wordt verspreid in het Nieuwe Stadsblad, maar scholen kunnen daarnaast extra gedrukte exemplaren aanvragen om mee te geven aan de kinderen.

Door de Kleine Ambassade


Aanleiding voor de krant is het wegvallen van de democratielessen op de scholen en de bijeenkomsten van de Kindergemeenteraad. De Kleine Ambassade vindt het belangrijk dat juist op een momenten zoals nu, kinderen worden betrokken bij wat er speelt in hun omgeving. Verschillende partners in de stad, zoals de bibliotheek en DOCK, sluiten daar graag bij aan. Ook zij hebben hun dienstverlening aan kinderen en gezinnen moeten aanpassen. Via de krant willen ze met elkaar laten zien dat ze er nog steeds voor de Schiedamse kinderen zijn.

De samenwerking heeft geleid tot een kleurrijke krant bomvol tips, opdrachten en informatie. Ook is er aandacht voor hoe je het thuis gezellig houdt en hoe je extra aandacht kunt geven aan kinderen en volwassenen die dat nu goed kunnen gebruiken. Ook zijn er ondersteunende Studio PLU!S thuisvlogfilmpjes te bekijken.

De krant is goed te in te zetten als thuiswerkopdracht voor leerlingen in groep 6 t/m 8. Vraag `m nu aan voor jouw klas of school. Stuur een mailtje naar post@dekleineambassade.nl. Vermeld de naam van de school en hoeveel exemplaren je wilt ontvangen. De Kleine Ambassade zorgt er dan voor dat de kranten op school worden afgeleverd.