logo jongleren
Nieuws

Wil je graag gitaar leren spelen?

Geplaatst op: 14 september 2017

Wil je graag gitaar kunnen spelen? Lijkt het je leuk om de gitaar in de klas te gebruiken? Dan is deze cursus iets voor jou. De groepscursus slaggitaar is speciaal gericht op leerkrachten in het basisonderwijs. Samen met collega’s leer je de basisvaardigheden op de gitaar en hoe je de gitaar in de klas kan gebruiken.


Aan het einde van de cursus ben je in staat een aantal liedjes te spelen. Denk hierbij aan kinderliedjes maar ook aan bekende popliedjes. Je gaat aan de slag met het spelen van akkoorden, het gebruik van verschillende aanslag technieken en het lezen van tablatuur (manier van notatie in de gitaarwereld). Naast de basisvaardigheden leer je ook hoe je dit kan toepassen in de klas. Welke liedjes zijn geschikt, hoe leer je de liedjes aan kinderen en hoe gebruik je de gitaar. Je leert niet alleen liedjes spelen maar ook hoe je zelf liedjes kan instuderen. Zo kan je ook na de cursus je eigen repertoire blijven uitbreiden.

De cursus bestaat uit 12 lessen van 1 uur en de eerste groep start op dinsdag 31 oktober op De Peperklip van 16.30 – 17.30 uur. Bij voldoende belangstelling start ook een groep op de donderdag, locatie op een deelnemende school.

De lessen worden gegeven door Ruben Scholten. Hij heeft al een aantal jaar een eigen lespraktijk in het hartje van Schiedam. Hij geeft daar met veel plezier les aan leerlingen van alle leeftijden. Daarnaast verzorgt hij voor verschillende organisaties groepslessen gitaar in het basisonderwijs en daarbuiten. Ruben staat voor hoog kwalitatief muziekonderwijs dat gericht is op de leerling/cursist. Ruben werkt met een door hem zelf ontwikkelde methode waarin de persoonlijke wens van de leerling centraal staat. Wil je meer weten over Ruben kijk dan op www.ruben-scholten.nl

Beschik je niet over een gitaar maar wil je toch graag deelnemen dan is het mogelijk om een gitaar te huren. De kosten voor het huren van de gitaar zijn 2,50 euro per week. Naast het huren van een gitaar is het ook mogelijk om een gitaar aan te schaffen. De kosten voor een nieuwe gitaar zijn 70 euro inclusief benodigdheden (capo, tas, stemapparaat).

Samengevat

Voor wie? Zou u ook zo graag gitaar willen spelen in de klas? Deze groepscursus is bedoeld voor leerkrachten, die in 12 lessen de basis willen leren van het gitaarspel. De cursus is gericht op beginners.

Wat gaan we doen?Aan de hand van het door de gitaardocent ontwikkelde lesmateriaal leert u naast theorie en oefeningen, bestaande nummers begeleiden met eenvoudige akkoorden. Ook leert u het geleerde vertalen naar andere nummers, zodat er zelfwerkzaamheid ontstaat.

Tarieven / betaling De kosten voor de cursus zijn: € 50, – voor deelnemers van CMK scholen en € 100,- voor deelnemers van niet-CMK scholen (inclusief lesmateriaal). De school waar de leerkracht werkzaam is ontvangt een factuur.

Gitaren Voor degenen die niet in het bezit zijn van een gitaar bieden wij de mogelijkheid om een gitaar te huren. De kosten hiervoor zijn € 2,50 per week.

Lesmethode Het door de gitaardocent ontwikkelde lesmateriaal is inbegrepen bij het cursusgeld.

Leslocatie, data en tijden De 1e cursus start op dinsdag 31 oktober. Geen lessen op 5 december en in de kerstvakantie. Lestijd 16.30u tot 17.30u. De 1e cursus wordt gegeven op De Peperklip.
Bij voldoende belangstelling start een 2e groep op de donderdagen op een deelnemende school.

Inschrijven voor de 1e of 2e cursus
Vul het Inschrijfformulier in en mail deze naar erik@cmkvs.nl voor vrijdag 22 september.