Covid-19

Op deze pagina vindt u vragen en antwoorden over het coronavirus en hoe wij hiermee omgaan op onze scholen. Bij Stichting Primo Schiedam volgen wij de adviezen en richtlijnen van de Rijksoverheid, het RIVM en de GGD.

De scholen zijn weer geopend

Vanaf maandag 30 augustus zijn de scholen weer geopend en is de zomervakantie afgelopen. Wij zijn blij dat alle kinderen weer naar school kunnen. Uiteraard blijven wij met elkaar de basisregels volgen. De scholen informeren de ouders/verzorgers welke regels er mogelijk nog meer zijn op school, zoals looproutes/tijden etc. Op de website lesopafstand.nl staan de geactualiseerde protocollen voor het basisonderwijs en speciaal basisonderwijs.

Privacy

Bij Primo Schiedam gaan wij zorgvuldig met persoonsgegevens om. De GGD kan om goed een bron- en contactenonderzoek te kunnen uitvoeren vragen aan een school om bepaalde gegevens te delen. Als ouder kunt u aangeven dat u dit niet wenst.

Wat spreken we met elkaar af?

  • Volwassene alleen op afspraak in de school
  • Halen/brengen door 1 persoon
  • Leerlingen vanaf groep 5 (indien mogelijk) alleen naar school
  • Houd 1,5 meter afstand van elkaar
  • Met klachten blijven we thuis
  • Het afscheid is kort

Ventilatie in de scholen

Ook deze zomervakantie is er veel (media)aandacht voor ventilatie in schoolgebouwen. Naar aanleiding hiervan heeft Stichting Primo Schiedam kritisch gekeken naar de ventilatie in onze scholen. Hieronder vindt u een document waarin onze bevindingen staan en wordt de specifieke situatie per gebouw weergegeven (opgave zomer 2020).

Klik hier voor document ventilatie in schoolgebouwen Primo

Samen zorgen wij ervoor dat de school veilig en gezond is. Dit doen wij zo:

Staat uw vraag er niet bij?

Gaat uw vraag over het coronavirus in het algemeen, kijk dan op de website van het RIVM of bel naar het informatienummer van de Rijksoverheid: 0800-1351.

Gaat uw vraag over hoe Stichting Primo Schiedam handelt met betrekking tot het coronavirus, dan kunt u altijd contact opnemen met de directeur van de school.

Meer informatie over het coronavirus

Website van de GGD Rotterdam-Rijnmond

Website van het RIVM:

Website gemeente Schiedam

Website van de Rijksoverheid:

Deze pagina is laatst bijgewerkt op 30 augustus 2021.