Terug naar overzicht

Zij-instromer – iets voor jou

In de zomer van 2017 is Primo Schiedam begonnen om, samen met de Hogeschool Rotterdam, voorbereidingen te treffen om mensen versneld op te leiden tot leerkracht. Vanaf dat moment is er ieder jaar een nieuwe groep gestart in september of februari en zijn deze zomer  de eerste collega’s afgestudeerd. Voor februari 2021 hebben we weer plek voor nieuwe zij-instromers en wie weet is dit nu jouw kans! Binnenkort start de nieuwe selectieronde.

Het is hard werken voor de studenten. Het doel is dat er op iedere Primo-school tenminste één collega/student werkt. Zo zorgen we er binnen Primo voor dat alle scholen verantwoordelijk zijn voor het opleiden van nieuwe collega’s. Dit vraagt om een investering van iedereen, maar dit is wel heel wat waard!

Wil jij je omscholen tot leerkracht? Dan moet je aan de volgende criteria voldoen:

  • Een afgeronde hbo-opleiding hebben;
  • Affiniteit en ervaring met kinderen hebben;
  • Enthousiast en bereid zijn om tijd te investeren in opleiding en werk.

Primo betaalt de opleiding en gedurende twee jaar werk je drie dagen in de week op een Primo school en ga je één dag in de week naar de Hogeschool Rotterdam. Deze vier dagen word je betaald als leerkracht (schaal L10). Primo investeert in jou en bied jou, na de opleiding, een onbepaalde baan aan in het onderwijs. 

Enthousiast?

Natuurlijk ben je enthousiast, wie niet? Maar we willen wel dat je je realiseert dat het een behoorlijke investering is voordat je trots kan roepen “Ik ben LEERKRACHT”.

Voldoe je aan bovenstaande criteria? Vink voor jezelf onderstaande punten af en wanneer je alles kan afvinken dan zien we graag je sollicitatie, met uitgebreide motivatie, voor 13 september.

  • Ik ben vanaf februari 2021,  4 dagen per week beschikbaar;
  • Ik ben mij ervan bewust dat ik geen vrije dagen heb buiten de schoolvakanties om;
  • Ik snap dat ik 2 jaar zal moeten investeren.

3 maal JA ? Stuur dan direct je mail naar pz@primoschiedam.nl ovv zij-instromer.

Zij gingen je voor:
Camee op De Violier
Aroen op Het Kleurrijk

Stichting Primo Schiedam is de overkoepelende onderwijsorganisatie voor openbaar (speciaal) basisonderwijs in Schiedam. Op onze scholen zijn alle kinderen welkom, ongeacht hun onderwijsniveau of sociale, religieuze of culturele achtergrond. Wij geloven dat het juist deze afspiegeling van de samenleving is waardoor kinderen zich op de breedste manier kunnen ontwikkelen.