logo jongleren
Nieuws

Anders organiseren

Geplaatst op: 9 juni 2020

Regionaal hebben de besturen: Wijzer in Opvang & Onderwijs, Siko, Sic, Primo Schiedam en Un1ek in 2019 een subsidie aangevraagd om gezamenlijk onderzoek te doen naar de problematiek omtrent het lerarentekort. Samen hebben we vijf projecten opgezet, waarbij wij onze visie en kennis delen. Voor één van de projecten ‘Anders organiseren’ vond op 3 juni de aftrap plaats onder begeleiding van Jeanne van Berkel. Vanuit iedere organisatie deden er twee leerkrachten, één directeur en één P&O ‘er mee.

Door Liza Sloot, beleidsmedewerker personeel 


Is er gezien de maatschappelijke en technologische ontwikkelingen in de toekomst nog wel een arbeidsmarkt zoals deze er nu is?

Leerkrachten die nu actief zijn in het primair onderwijs worden steeds meer geconfronteerd met een andere werkelijkheid. Hoe kunnen wij zorgen dat zij daarbij worden ondersteund in het ontwikkelen van ieders eigen en unieke oneindige potentieel en leren dit een leven lang waardevol in te zetten en bijdragen aan een vredige, gezonde, gelukkige en duurzame samenleving?

Vanuit een gemeenschappelijk ideaal en bereidheid de verandering teweeg te gaan brengen, dienen verschillende domeinen verkend te worden door middel van begeleid intervisie. Praktiserend aan de slag met elkaar en bij elkaar te rade te gaan.

Dit was de insteek van de aftrap van ‘Anders organiseren’. Ambitieus? Een tikkeltje… daarom gaan wij ook onze bevindingen delen in de volgende nieuwsbrieven en in Jongleren met jullie.