logo jongleren
Nieuws

Basisschool De Peperklip blijft op de beste plek

Geplaatst op: 2 december 2019

In Schiedam Oost is basisschool De Peperklip een begrip. Al jaren geeft het team met veel passie en plezier les in het gebouw aan de Fahrenheitstraat. “Een prettige plek, goed bereikbaar voor kinderen en hun ouders, en een echt middelpunt in de wijk en dat blijft ook zo”, aldus directeur Feya van Dreumel. “Nu het hele gebied – van sporthal tot school – flink op de schop gaat, begrijpen we dat ouders ongerust zijn over de locatie van de school. Die zorgen wil ik graag wegnemen.”

Door de redactie


De herstructurering van de wijk biedt de school kansen. Zo wordt op dit moment door de gemeente en het schoolbestuur Primo Schiedam onderzocht of het huidige schoolgebouw vervangen kan worden door een nieuw, multifunctioneel pand. Dat zou een Integraal Kind Centrum (IKC) moeten worden waar kinderen en ouders terechtkunnen voor een volledig aanbod van opvang, peuterspeelzaal en onderwijs. Als het aan het bestuur ligt zullen onder andere voorzieningen, zoals de kinderopvang en logopedie een plek krijgen in het pand. Op die manier wordt het gebouw, nog meer dan nu, een centraal kennis- en ontmoetingspunt voor wijkbewoners van alle leeftijden.

De planning is dat de plannen binnen nu en vijf jaar worden gerealiseerd. “De Peperklip blijft daarbij binnen dezelfde locatie,” benadrukt Van Dreumel. Ze reageert hiermee op geruchten die af en toe de kop op steken in de wijk. “Ouders vragen ons of de school gaat verhuizen naar buiten de wijk of misschien zelfs verdwijnt, maar ik kan iedereen verzekeren dat dat echt niet het geval is. Dit is voor onze school de beste plek, die gaan we niet verlaten. De Peperklip is en blijft een wijkschool in Oost.”