logo jongleren
Nieuws

Bliep laat alle kinderen meedoen

Geplaatst op: 3 december 2019

Sinds dit najaar kunnen kinderen, jongeren, ouders, leerkrachten en alle andere personen die betrokken zijn bij de opvoeding van kinderen terecht bij Bliep. Bliep is een online kindplatform dat op één plek alle relevante informatie biedt over de regelingen en voorzieningen die in Schiedam bestaan om kinderen fijn op te laten groeien.

Door de redactie


Bliep is een 100% Schiedams initiatief dat ervoor wil zorgen dat alle kinderen in Schiedam krijgen wat ze nodig hebben om fijn op te groeien. Daarbij is Bliep er in het bijzonder voor al die kinderen voor wie dat vanwege een ingewikkelde financiële thuissituatie niet vanzelfsprekend is. In Schiedam geldt dat voor 1 op de 6 kinderen! Bliep wil voor die kinderen, samen met de stad, het verschil maken. Doe jij ook mee?

Je vindt Bliep op www.blieppas.nl. De site is nog in ontwikkeling, maar je vindt er nu al de regelingen en voorzieningen die er zijn om kinderen fijn op te laten groeien. Handig voor kinderen en hun ouders, maar ook voor leerkrachten en hulpverleners.

Regelingen die bestaan voor kinderen die in armoede opgroeien, worden nog lang niet altijd optimaal benut door de kinderen en gezinnen die er recht op hebben. Door ze te verzamelen op één plek, wil Bliep daar verandering in brengen. Ook de rompslomp van het aanvragen van de regelingen is vaak een drempel. Ook daar wil Bliep wat aan doen. Via de site kunnen de kinderen of ouders met één muisklik de hulp inschakelen van een van de Bliep contactpersonen. Zij helpen bij het aanvragen.

Naar een advies van kinderen

Het idee voor Bliep ontstond in 2014 naar aanleiding van een advies van de kinderen van Schiedam. In opdracht van de gemeente deed de Kleine Ambassade samen met hen onderzoek naar wat kinderen die in armoede opgroeien echt nodig hebben. Eén van de adviezen van de kinderen was om een niet stigmatiserend online platform te ontwikkelen waar alle kinderen terechtkunnen voor een divers aanbod van spullen en diensten. Een online plek waar kinderen ook op een laagdrempelige manier hulp kunnen vragen als het aanvragen van bepaalde regelingen en voorzieningen ingewikkeld is.

Samen in actie

Een ander belangrijk advies van de kinderen was om bewoners van de stad te activeren samen in actie te komen. Want, zoals één van de kinderen het zo treffend wist te verwoorden: “Als 1 op de 6 in armoede leeft, waarom doen die andere vijf daar dan niets aan?”. Daarom is het doel van Bliep ook om een actieve community te creëren, bestaande uit bewoners, bedrijven en instellingen, die allemaal vanuit hun eigen kennis en kunnen een bijdrage leveren aan het fijn opgroeien van kinderen. Samen maken we het verschil voor kinderen in armoede.

Doe mee!

Samen kunnen we ervoor zorgen dat alle kinderen mee kunnen doen in Schiedam. Wil jij daar ook een steentje aan bijdragen? Door iets aan te bieden, door kinderen te helpen bij hun aanvragen of door als ambassadeur van Bliep aan de slag te gaan? Stuur dan een berichtje naar post@blieppas.nl.

Bliep op de kerstmarkt

Op 16 december kun jij een bijdrage leveren door Delen = Lief cadeautjes te kiezen op de Primo kerstmarkt in de Stadsgehoorzaal. De opbrengst gaat volledig naar Bliep. Je kunt dan ook meteen al je vragen stellen over het platform.