Terug naar overzicht

Breinkennis voor Onderwijs

Een dag lang verdiepen in Breinkennis en deze direct vertalen naar je eigen praktijk. Dat is wat centraal staat op deze verdiepingsdag. Deelnemers aan deze dag verwerven inzichten in de bouw en werking van het menselijk brein in ontwikkeling. Relevante gegevens uit hersenonderzoek kunnen vervolgens worden gebruikt in allerlei georganiseerde leerprocessen. Deelnemers ontwerpen hiermee Breinbewust Onderwijs. De opgedane kennis kan onder meer gebruikt worden bij:

  • ontwerp van betekenisvolle leerarrangementen 21st century skills;
  • leerplan- en/of curriculumontwikkeling:
  • ontwerpen van onderwijs, leergangen en/of cursussen;
  • instructie geven over leerstof;
  • leer- en studiebegeleiding;
  • stagebegeleiding en coaching.

Breinbewust onderwijs wordt ook omschreven als: breinleren, hersenwerk, neurodidactiek, brain based teaching en brain based learning.

Dagprogramma & Datum

Tijdens de ochtend staat voornamelijk de ontwikkeling en de werking van het brein centraal. Vanaf de geboorte tot en met de pubertijd beschouwen we het proces en de inzichten vanuit hersenonderzoek. De ochtend is een afwisseling van informatieve delen en werkvormen.

Tijdens de middag verwerken deelnemers de opgedane kennis naar verbeteringen van een bestaand leerarrangement of ontwikkelen ze een nieuw leerarrangement. Uiteraard wordt daarin aandacht voor het ontwikkelen van 21st century skills.

Deze dag wordt gegeven op woensdag 10 mei van 9.00 tot 17.00 uur, locatie volgt, maar is een school of het bestuurskantoor van Primo.

Doelgroep

Deze dag is geschikt als verdieping op de basisopleiding 21st century skills in het onderwijs. Van deelnemers wordt verwacht dat ze werken met leerarrangementen en/of projecten, thema’s waarin de leerling centraal staat. Onderliggende visies op leren zijn die van natuurlijk leren, ontwikkelingsgericht leren, ervaringsgericht leren, onderzoekend leren en ontdekkend leren.

Begeleiders

Deze dag wordt verzorgd door: Kees Vreugdenhil,  http://www.breinbewust-onderwijs.nl Frank van den Oetelaar, http://www.21stcenturyskills.nl

Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@primoschiedam.nl.