Terug naar overzicht

Fotoboeken uitgedeeld op de scholen

Zo vlak voor de zomervakantie ontvangen alle leerlingen van groep 8 in Schiedam het fotoboek ‘Schiedam! Stad in beweging’.

Groep 8a van openbare Daltonbasisschool De Klinker reageerde razend enthousiast, toen ze het boek ‘Schiedam! Stad in beweging’ in de klas behandelden.

Ze bladerden natuurlijk meteen naar hun eigen woonomgeving om te zien of hun straat er ook in stond. ,,En al bladerend raakten ze onder de indruk hoe de stad zich aan hen voorbij rolde,” zegt Hans Loendersloot, directeur van ODBS De Klinker.

Het boek van fotograaf Adri Reijnhout en journalist en tekstschrijver Kor Kegel kwam in december al uit, maar het leek de school leuke lesstof voor de laatste week van het schoolseizoen.
Adri Reijnhout vertelde de leerlingen van groep 8a dat hij in 2008 ook een dergelijk fotoboek had gemaakt en dat het opvallend is hoe de stad Schiedam in nog geen tien jaar tijd ingrijpend veranderd is – ten goede.
De leerlingen waren onder de indruk. ,,Het is een tijdsdocument dat de progressie van de stad goed in beeld brengt,” zei Hans Loendersloot over het boek.

,,Het gemeentearchief moet het goed bewaren,” zei één van de scholieren.
,,Dan kunnen onze kleinkinderen over honderd jaar zien hoe de stad was toen wij op school zaten!”

Dit boek kwam tot stand door een subsidie van De Groot Fonds.

Fotoboek klinker

 

 

 

 

 

Bron:  Nieuwe Stadsblad juni 2017