Terug naar overzicht

Cultuuronderwijs

Cultuuronderwijs

Cultuuronderwijs maakt dat kinderen op een andere manier naar de wereld leren kijken.
Na jaren van bezuinigingen raakt men er van hogerhand gelukkig steeds meer van doordrongen dat cultuureducatie wel degelijk een belangrijke plaats binnen het onderwijs zou moeten innemen. De school heeft naast het aanleren van basisvaardigheden ook de taak aandacht te besteden aan vorming en opvoeding.

Cultuuronderwijs stimuleert de creativiteit en de flexibiliteit, de fantasie wordt geprikkeld en kinderen leren te reflecteren, hun mening te vormen en zich te uiten. Er is aandacht voor respect, waarden, normen en tolerantie. Tegelijkertijd wordt het samenwerken gestimuleerd wat goed is voor de sociale cohesie. Dit allemaal is belangrijk voor de persoonlijke ontwikkeling. Daarom zouden alle kinderen via de scholen meer in aanraking moeten komen met kunst, vooral als ze dit van huis uit misschien iets minder meekrijgen. Het is dus van belang dat het op het programma staat en dat er tijd voor wordt ingeroosterd.

Het is natuurlijk ook gewoon leuk om bezig te zijn met kunst en cultuur. Kinderen kunnen op veel verschillende manieren getalenteerd zijn, deze creatieve talenten worden door cultuuronderwijs ontdekt en ontwikkeld!

We zijn het jaar goed gestart, met een bijeenkomst van de Primo Werkgroep Cultuur Coördinatoren en willen de schouders eronder zetten! Het streven is een betere samenwerking zodat we gebruik kunnen maken van elkaars ‘know how’ en van elkaar kunnen leren.

Verbinden binnen het Schiedamse op cultureel gebied, daar gaan we voor. Samen met onze partners: Stichting Mooi Werk, Bibliotheek Schiedam, Stedelijk museum, Theater aan de Schie, Stadsarchief en De Kleine Ambassade.

Op een mooi nieuw jaar met vele culturele hoogtepunten! Via de nieuwsbrief, facebook en de website zullen wij jullie op de hoogte houden …!

Meer weten over de werkgroep Cultuur Coördinatoren? Neem contact op met Jetta Hulshoff (j.hulshoff@primoschiedam.nl) , leerkracht op De Peperklip.