Terug naar overzicht

Kinderredactie Singel maakt doeboek

Op woensdagmiddag 14 december wordt om 14.00 uur in Bibliotheek de Korenbeurs op feestelijke wijze het nieuwste SchavUIT-doeboek over poëzie gepresenteerd. Iedereen is van harte welkom om daarbij aanwezig te zijn. De kinderen van de SchavUIT-kinderredactie presenteren het doeboek en vertellen wat zij in de afgelopen maanden hebben onderzocht en ontdekt. Daarna zal actrice en theatermaker Anne Rats, die zelf ook meewerkte aan het doeboek, een interactieve workshop geven waaraan alle aanwezige kinderen mee kunnen doen.

De Kleine Ambassade ontwikkelde het SchavUIT-doeboek samen met een kinderredactie van obs De Singel en verschillende (culturele)instellingen. De Bibliotheek Schiedam had deze keer een bijzondere rol als gasthoofdredacteur. In deze editie leren kinderen onder andere meer over Annie M.G. Schmidt en haar band met Schiedam. Ook maken ze kennis met spoken word-artiest Charlie Dichter en krijgen ze tips van actrice en theatermaker Anne Rats. Natuurlijk staat het SchavUIT-doeboek ook weer boordevol tips en opdrachten, kun je op pad met de SchavUIT-doeplattegrond en zijn er prijzen te winnen!

Vanaf deze week wordt het doeboek verspreid in groep 6 t/m 8 op basisscholen in Schiedam. Het is daarnaast onder andere gratis verkrijgbaar bij het Stedelijk Museum Schiedam, Theater aan de Schie, De Bibliotheek Schiedam en Wennekerpand.

Bron: Nieuwe Stadsblad