logo jongleren
Nieuws

Wijkcultuurklassen van start!

Geplaatst op: 12 mei 2021

Na de meivakantie in de week van 17 mei gaan de Wijkcultuurklassen weer van start. Stichting Mooi Werk ontwikkelde een online programma als alternatief voor de gebruikelijke lessen op de scholen in de naschoolse tijd. Het programma ‘online Wijkcultuurklassen’ bestaat uit een achttal kortere lessenseries die makkelijk vanuit de huiskamer te volgen zijn. De kinderen konden kiezen uit de disciplines: beeldend, kleuterdans, robotica, musicaltheater, gitaar, fotografie, streetdance en theater.


Nieuw in het aanbod zijn de lessen Robotica van juf Layla Bella voor groep 6 tot en met 8, waarbij de leerlingen aan de slag gaan met hun eigen microcomputer. In de lessen ontwikkelen zij vaardigheden op het gebied van computational thinking zoals gegevens verzamelen, analyseren, visualiseren en problemen oplossen.

Nieuwe docenten binnen het aanbod van de wijkcultuurklassen zijn:

  • Maaike Wijntje, docent Musicaltheater. Ze geeft les op het gebied van musicaltheater bij verschillende instellingen, waaronder theater Hofplein, ook geeft Maaike online zanglessen aan particulieren.
  • Koen Wouterse van toneelgezelschap De Stokerij. Koen Wouterse, bekend van De Stokerij, verzorgt ook alle lessen van de aangesloten theaterschool De Jonge Stokerij. De lessen binnen de online Wijkcultuurklassen zijn speciaal bedoeld voor kleine Schiedammers die (nog) niet bekend zijn met het aanbod van de Jonge Stokerij en die in de lessen van Koen in alle vrijheid mogen ontdekken of er een passie voor theater in hen schuilt.

Kijk hier voor het gehele aanbod online wijkcultuurklassen.

Heeft u een vraag of een opmerking over de (online) wijkcultuurklassen? Mail dan naar margo@stichtingmooiwerk.nl